Cerca avançada
Resultados de la búsqueda

És un bon moment per comprar, o per vendre?

Publicado por servisad en 5 de enero de 2024
0

Seguiran a la baixa els preus dels immobles?


És millor comprar ara o esperar? Venc com més aviat possible, a un preu més alt que en els mesos que vénen? Aquestes són les preguntes clau del mercat immobiliari.

compar vendre pis casa covid19

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el nombre de transaccions de vendes durant la primera meitat de l’any 2020 va caure un 23%, passant de 29.256 vendes a 22.541 vendes a la província de Barcelona, i es creu que no serà fins a la segona meitat del 2021 que hi haurà un augment de les vendes un cop la vacuna contra la Covid-19 sigui una realitat palpable, i els compradors internacionals comencin a tornar a les grans ciutat del nostre territori. Cal remarcar que el mercat dels compradors internacionals ha caigut, a causa de les restriccions de viatges, però el mercat local ha estat més actiu a causa dels baixos tipus d’interès i d’ampliar les oportunitats per negociar. Tot i que els preus es continuaran ajustant al llarg del 2021, mai no havíem vist tan bones condicions hipotecàries, cosa que podria canviar en qualsevol moment.

Motius per vendre el vostre immoble

en un mercat de venedors, la demanda d’habitatges supera l’oferta. Els tipus d’interès històricament baixos i el nombre creixent de compradors d’habitatges que busquen un canvi d’estil de vida aviat podrien crear un mercat d’ofertes robust.

Al llarg d’aquest més d’un any de confinament, molta gent, sobretot aquella que viu a les ciutats, està preparada per a un canvi. Busquen cases més àmplies i properes a la natura i amb més comoditats pel dia a dia. Aquests compradors/es són els que estan preparats per fer una compra immediatament, i els venedors/es d’aquestes zones també se n’han adonat.

Motius per comprar un immoble

bon moment comprar vendre immoble covid19

el pronòstic és que els preus immobiliaris continuaran disminuint a curt termini, però s’espera que recuperin de nou cap a finals del 2021, quan s’espera que la crisi sanitària s’hagi reduït. Abans de la pandèmia actual, els preus ja s’estaven ajustant, després de dos anys de pujades importants després d’haver-se abaixat els preus: del 2015 al 2016 els preus van augmentar un 10% i del 2016 al 2017 un 12,7% (Idealista).

Tanmateix, mai no hi ha hagut un moment millor per obtenir una hipoteca, amb algunes entitats bancàries que ofereixen taxes fixes de fins a 30 anys, aproximadament un 2,15% per sobre de l’Euríbor. Els tipus d’interès baixos signifiquen pagaments mensuals més baixos i, per tant, una major assequibilitat, ideal per a aquells/es que vulguin accedir a l’escala de la. Si s’estrenyen els criteris de préstec, alguns compradors no podran comprar les propietats que desitgin i això farà baixar els preus, creant bones oportunitats per als compradors d’efectiu.

Pel que fa a la capital catalana, la consultora internacional Resonanceha classificat recentment Barcelona al vuitè lloc en el seu informe anual The World’s Best Cities 2021. No és la primera vegada que Barcelona apareix al rànquing, però aquesta vegada l’informe té en compte els nous factors relacionats amb la Covid-19, així com els factors habituals com la ubicació, la comunicació, les infraestructures, les persones, la cultura, la prosperitat i l’educació.

En els darrers anys, la ciutat de Barcelona ha estat un dels majors imants pels capitalistes de risc, principalment a causa del creixent nombre d’indústries FinTech que busquen treballadors i treballadores amb salaris més baixos que en altres llocs d’Europa. Tot i que s’ha establert un límit controlat en els lloguers en determinats barris de la ciutat, el malestar econòmic més ampli i la incertesa del mercat fan que els maons continuïn sent un atractiu refugi segur pels inversors.

El mercat actual és una necessitat; hi ha venedors/es que han de vendre com més aviat possible i d’altres que esperaran fins que el mercat millori. Pel que fa als compradors/es, és el mateix problema; alguns compradors adopten un enfocament d’esperar amb l’esperança que els preus baixin encara més, mentre que d’altres creuen que aquest és un bon moment per comprar, sobretot amb unes bones condicions de préstec.

  • Buscar Propietats

    0 € a 1.500.000 €

Podem ajudar-te?

Comparar propietats